Ons Frisia

Van Tessel en Westfriesland tot Noord-Friesland – Cultureel & Historisch

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Bergen Cultuur Entertainment Nieuws

Kinderen zonder angst geopereerd

De Lionsclub Bergen organiseert jaarlijks een evenement waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar is dat ‘Bergen Bruist’ op zaterdag 3 november in de Ruïnekerk in Bergen

Bergen Bruist omvat een verrassend concert bestaande uit een populair klassiek optreden en een licht entertainment optreden. Het thema is: ‘Kinderen zonder angst geopereerd’. De volledige opbrengst van het evenement komt ten goede aan een StoryWall voor de kinderafdeling en/of de voorbereidingsruimte van de operatiekamers van Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder.

Opname en behandeling in een ziekenhuis zijn voor kinderen indrukwekkende gebeurtenissen. Studio Bleep uit Groningen heeft een tool ontwikkeld waardoor een kind ontspannen een operatie of onderzoek in gaat: de ‘StoryWall’. Kinderen kunnen hierbij met behulp van een app op hun smartphone of tablet de kleurige afbeeldingen op speciaal behang (de StoryWall) laten bewegen en daar spelletjes mee doen. Dit zorgt voor afleiding en maakt een onderzoek of operatie minder spannend.

De toegangsprijs voor Bergen Bruist bedraagt € 60,- per persoon. Naast toegang tot het concert ontvangen gasten bij binnenkomst een Bergen Bruist bubbel, koffie met gebak tijdens de pauze en een drankje en hapje tijdens de afterparty. Dit verrassende evenement meemaken en daarmee een bijdrage leveren aan de realisatie van de StoryWalls kan door aanmelding via www.bergenbruist.nl Op de website is ook meer informatie te vinden over de verschillende sponsorpakketten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *