Ons Frisia

Van Tessel en Westfriesland tot Noord-Friesland – Cultureel & Historisch

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nieuws

Nieuwe kunstexpositie in het Gemini Ziekenhuis

Al 15 jaar lang schildert Paulien Steenvoorden met acrylverf kleurrijke abstracte werken. Kenmerkend zijn de ronde vormen die ze gebruikt. Muziek is een grote inspiratiebron van Paulien en dat is in veel van haar werken terug te vinden.

In het Gemini Ziekenhuis is een nieuwe expositie ingericht. Met dank aan de kunstenaars Paulien Steenvoorden, Kitty van Lunzen, Joop Metselaar, Marretje Verkaik en Albert van Wessum zijn er schilderijen en beelden tentoongesteld in de centrale hal en in verschillende polikliniekgangen. Deze expositie is tot eind december gratis te bezichtigen op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur.

Muziek als inspiratiebron

De uit Julianadorp afkomstige Kitty van Lunzen gebruikt voor haar schilderijen een combinatie van verschillende materialen en technieken. Haar kleurrijke en abstracte schilderijen zijn geïnspireerd door de natuur en omgeving.

Oude meesters

Albert van Wessum haalt de inspiratie voor zijn schilderijen uit de verre reizen die hij heeft gemaakt naar bijvoorbeeld het Midden-Oosten of Azië. Albert gebruikt voornamelijk olieverf en heeft een stijl gebaseerd op de oude meestertechniek.

De realistische olieverfschilderijen van Marretje Verkaik zijn herkenbaar aan de verweerde objecten die ze als onderwerp gebruikt. Volgens Verkaik vertellen dat soort objecten met karakter een echt verhaal.

Raku

Het keramiek van Joop Metselaar is herkenbaar aan de bijzondere manier van bakken en glazuren met een Raku oven. Hierdoor ontstaat het kenmerkende craquelé in het glazuur. Inspiratie haalt ze uit de oude culturen van Zuid-Amerika en China of uit droombeelden.

Kunstenaars zijn welkom

Kunstenaars die belangstelling hebben voor een expositie kunnen een e-mail sturen naar kunstcommissie@gemini-ziekenhuis.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *