Ons Frisia

Van Tessel en Westfriesland tot Noord-Friesland – Cultureel & Historisch

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nieuws Zorg & Welzijn

Nieuwe kunstexpositie ziekenhuis in Den Helder

In Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder is een nieuwe expositie ingericht. Met dank aan de kunstenaars Els Drijver, Maria del Carmen Aguilar, Peter Molenaar en Frans Visser is een groot aantal schilderijen en hoeden tentoongesteld in de centrale hal en in de verschillende polikliniekgangen. Deze expositie is tot eind maart gratis te bezichtigen op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Peruaanse schilderijen

Maria del Carmen 2-2Maria del Carmen Aguilar is geboren in Peru, maar woont al 25 jaar in Nederland. Haar land, de mensen en de boeren in de bergen met hun kleurrijke klederdracht zijn haar bron van inspiratie. Ze schildert voornamelijk met acryl in gemengde techniek op doek. Na vele lagen verf en structuur verf, plakt ze hierop stoffen, bladgoud, papier, veren en soms metalen sieraden en stenen. Het vrolijke  kleurenpalet is haar kenmerk net als haar lijnenspel en compositie.

Mooi of niet

Door Bob Ross is hij gaan schilderen en inmiddels schildert Peter Molenaar al weer 15 jaar. In die 15 jaar  heeft hij zich flink ontwikkeld. Van realistisch en portretten tot stillevens en landschappen. Peter schildert wat hij zelf mooi of een uitdaging vindt. Hij is niet gebonden aan een onderwerp. Wel moet het surrealistisch zijn: een mengeling tussen realisme en fantasie. Peter heeft geleerd om niet te discussiëren over kunst: kijk er naar, vind het mooi of vind het niets of daar ergens tussen in. Oordeel zelf.

Water

Geboren in Makkum is Frans Visser altijd omringd geweest door water, visserij en schepen. Ook tijdens zijn werk bij Rijkswaterstaat kwam hij veel in aanraking met water en waterbouwkundige werken. Het is dan geen verrassing dat de zee, havens, schepen en kusten terugkomen als onderwerpen op zijn schilderijen. Ook stillevens en landschappen hebben zijn interesse. Frans schildert met acryl en aquarel.

Vitrines vol hoeden

Els Drijver, geboren en getogen Texelaar, heeft de vitrines gevuld met haar hoeden. Ze maakt ze inmiddels al 10 jaar. Hoeden van zelfgemaakte vilt heeft haar voorkeur. Deze maakt ze op maat in alle kleuren en in veel verschillende modellen.

Kunstenaars zijn welkom

Kunstenaars die belangstelling hebben voor een expositie kunnen een e-mail sturen naar

 

kunstcommissie@nwz.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *