Ons Frisia

Van Tessel en Westfriesland tot Noord-Friesland – Cultureel & Historisch

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nieuws Wekr - Social Carrousel

GOAL voor UWV !!!

Op de uitkeringsfabriek UWV is door de jaren heen veel kritiek geleverd. Toch ook is er veel wat wel goed gaat.

Een heel mooi initiatief waar werkzoekenden gebruik van kunnen maken in een zoektocht naar een nieuwe of andere baan is de Social Carrousel van Wekr. Hier worden werkzoekenden in de gelegenheid gesteld om zichzelf te profileren voor de arbeidsmarkt. Ook op zoek naar een baan? Meld je aan via deze link Social Carrousel van Wekr.

De werkzoekende Sandra Veltman heeft ook positieve ervaringen met het UWV en zij heeft ook een ´opdracht´ aan hen die ook graag een baan willen hebben. Zij heeft een OPEN BRIEF geschreven over haar ervaringen en deze gedeeld met Koggenland Nieuws. In haar brief geeft zij andere werkzoekenden veel bruikbare tips.

Open brief werkzoekende klant van het UWV

Goedemorgen allen!

Nog maar net aangemeld bij de Carrousel een aantal weken geleden kreeg ik een mooie kans om via een uitzendbureau part time aan de slag te gaan tot 1 november. Was daardoor inactief lid van de Carrousel. Inmiddels weer veranderingen, vandaag mijn laatste dag als uitzendkracht en maandag starten bij mijn nieuwe werkgever! Ik voel mezelf een enorme bofkont!

Ik zie regelmatig negatieve uitlatingen over het UWV, ik ben blijkbaar met de goede mensen in contact gekomen. Zij waren diegene die me voorgedragen hebben bij beide werkgevers.
In sollicitatieland, ben 9 maanden aan het solliciteren geweest en kan ik naar aanleiding van mijn eigen ervaringen het volgende zeggen:

Geef nooit NOOIT en te nimmer de moed op!
Blijf in je eigen kracht geloven en straal dit uit naar de buitenwereld (positiviteit helpt je verder).

Laat je niet in de war brengen door alle tips en goede raad, filter eruit wat bij jou past en leg de rest naast je neer. Je kan maar 1 persoon zijn en dat is jezelf. Leer van je fouten, wees er niet verdrietig van maar ga er mee aan de slag

‘Verkoop’ jezelf als een eerlijk product, overdrijf niet maar doe jezelf zeker niet te kort!
En bovenal, laat je nooit in een hoekje drukken waar je niet hoort…je mag er zijn, je bent waardevol en ergens ben jij het ontbrekende puzzelstukje!
Ik ben 56, heb geen HBO diploma, maar wel de juiste ervaring voor de job.
Grote dank aan alle mensen van de carrousel in welke hoedanigheid dan ook.

Ik wens iedereen heel veel succes bij zijn of haar missie!

Met vriendelijke groet,

Sandra Veltman

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *