Ons Frisia

Van Tessel en Westfriesland tot Noord-Friesland – Cultureel & Historisch

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nieuws Zorg & Welzijn

Westfriesgasthuis ondersteunt mantelzorgers

Op donderdag 10 november is het Dag van de mantelzorgers. Op die dag wordt de mantelzorgbalie in het Westfriesgasthuis officieel geopend.

Mantelzorgers druk bezet

Als mantelzorger kan er veel op je afkomen. Soms groei je langzaam in die rol, of word je er plotseling mee geconfronteerd. Het is dan fijn om ergens met vragen of je verhaal terecht te kunnen. De mantelzorgbalie is er om mantelzorgers te helpen en wordt bemand door vrijwilligers die zelf weten hoe het is om mantelzorger te zijn. Zij kunnen helpen met het uitzoeken van vragen als mantelzorgers daar zelf geen tijd voor hebben. Of wanneer een luisterend oor nodig is.

Programma tijdens de opening

Je bent van harte welkom bij de opening van de balie op 10 november. Tijdens de opening vertellen medewerkers van het Westfriesgasthuis over de mogelijkheden in het ziekenhuis voor ondersteuning van mantelzorgers. Ook is er informatie over het consultteam ouderen, dat bekijkt of patiënten van 70 jaar en ouder kwetsbaar zijn en extra hulp nodig hebben. Bij kwetsbare ouderen geeft het team advies aan het thuisfront over omgang daarmee en kan eventueel de Westfriese Zorgbrug ingezet worden. Tot slot wordt de mogelijkheid besproken voor mantelzorgers om ook te blijven zorgen als iemand in het ziekenhuis ligt.

Waar en wanneer

Auditorium van het Westfriesgasthuis (6e etage) Donderdag 10 november 10.00 -11.30 uur

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos aanmelden via een e-mail aan zorginformatiepunt@westfriesgasthuis.nl of telefonisch via 0229 25 7613.

Openingstijden balie

De mantelzorgbalie is bemand op dinsdagen van 9:00 tot 16:00 uur en is te vinden in de centrale hal naast de balie Patiënteninschrijving. Het is de bedoeling om meer dagen open te gaan als blijkt dat de balie in een behoefte voorziet.

Meest mantelzorgvriendelijke gemeente

Het Westfriesgasthuis vindt de mantelzorger belangrijk. De balie is een initiatief van het ziekenhuis, in samenwerking met de gemeente Hoorn, MEE en De Wering. Samen willen zij mantelzorgers beter ondersteunen en zorgen dat Hoorn de meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Nederland wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *