Ons Frisia

Van Tessel en Westfriesland tot Noord-Friesland – Cultureel & Historisch

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nieuws

Verslagenheid onveranderd groot in Ursem

De maandag na het catastrofale ongeluk in Ursem is de verslagenheid nog steeds onveranderd groot in het Westfriese plaatsje na het tragische ongeluk van Ritchie, Mitch en Stijn. Twee van de jongens zijn omgekomen, de derde is naar het ziekenhuis gebracht.

Ritchie, Mitch en Stijn worden herdacht in stilte

De maandag na het ongeluk is www.Koggenland.nieuws.nl poolshoogte wezen nemen op de plek des onheils. In het korte tijdsbestek dat het bezoek duurde kwam menigeen nog even kijken om de slachtoffers ter plekke te herdenken.

Koggenland Nieuws sprak met een aantal van hen. Een van de omwonenden liep net de hond uit te laten en vertelde op een steenworp afstand van deze plek te wonen. Hij had vrijdagavond veel lawaai en uiteindelijk een harde klap gehoord. De grijze volkswagen was volgens hem met een veel te hoge snelheid aan komen rijden.

Avondje sporten kreeg bizar einde

Volgens een paar andere omstanders waren het drie jonge jongens die net die avond in een sportzaal in de Goorn waren geweest om te sporten, hier waren ook vrienden van de jongens bij die opnieuw op de plaats van het ongeluk waren komen kijken. Zij hadden nog diezelfde avond gesport om extra energie op te bouwen voor het verwezenlijken van hun levensdromen. Natuurlijk ook met de nodige adrenaline in hun nog zo jonge lichamen.

Snelheid zeker twee keer de maximum snelheid

Volgens een van de voorbijgangers zou de brandweer berekend hebben dat de plaatselijk maximale toegestane snelheid van 60 km met meer dan het dubbele was overschreden. De grijze volkswagen zou in een slip in de rechter berm terechtgekomen zijn en daarna doorgeschoten zijn naar de linker berm rakelings langs een boom om met een harde klap tegen een andere boom tot stilstand te komen.

Ritchie Mitch Stijn
Nog regelmatig bezoeken Ursemmers waaronder vrienden de plek des onheils.

Ik zie je morgen wel weer

De vriend van een van de slachtoffers vertelde even daarvoor bij de sportzaal met een kameraadschappelijke klap op de schouders nog afscheid van hem genomen te hebben. ¨Ik zie je morgen wel weer¨, had hij nog tegen hem gezegd. Niet wetende wat er allemaal voor vreselijks stond te gebeuren.

Stille tocht op zaterdagavond

In plaats van het weerzien op de zaterdag vond afgelopen zaterdag een stille tocht plaats. Wel 200 mensen uit Ursem waren daar bij aanwezig geweest.

Burgemeester Posthumus was ook aanwezig geweest om het verdriet samen met de mensen uit Ursem te verwerken. Er werd toen even gesproken over het maken van een blijvend monument voor de jongens op de plek van de bloemenzee.

De bloemenzee groeit ondertussen nog steeds door.

Kerkdiensten Ritchie Mitch Stijn

Aanstaande woensdag en donderdag vinden in Ursem kerkdiensten plaats voor de beide slachtoffers.

Met het derde slachtoffers gaat het volgens een vriendin van de jongens op het moment naar omstandigheden nog goed.

Lees ook :

Veel bloemen neergelegd bij rampplek Ursem

Ursemmer dorpsgemeenschap in diepe rouw

Hechte gemeenscnhap Ursem rouwt om verongelukte Stijn (18) en Ritchie (22)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *