Zuiderzeemuseum Enkhuizen

lucky AZ
Nieuws

Lucky AZ tegen Heerenveen bekert verder

Lucky AZ heeft de halve finales van de KNVB-beker bereikt. De ploeg van trainer John van den Brom schakelde in het eigen stadion sc Heerenveen uit. Derrick Luckassen maakte in de tweede helft het enige doelpunt uit een corner van Dabney dos Santos.

Lucky AZ bekert verder tegen beter Heerenveen

Voor rust waren de aanvallend ingestelde ploegen aan elkaar gewaagd. De beste kans was voor Martin Ødegaard, na een misser van Seuntjens. De Noorse huurling van Real Madrid, die voor het eerst in de basis stond, kreeg de bal niet langs AZ-doelman Sergio Rochet.

Heerenveen heerste in de tweede helft, maar nadat Reza Ghoochannejhad en Stefano Marzo een grote kans hadden gemist, kopte aan de andere kant Luckassen plots raak: 1-0. Luckassen mikte even later alleen voor doelman Erwin Mulder over, waarna de Friezen op zoek gingen naar de 1-1. Kansen bleven echter uit en AZ zorgde bij counters nog voor de meeste dreiging.

Sparta en Cambuur mogelijke tegenstanders

Sparta en regionale aartsrivaal van Heerenveen (Cambuur) hadden zich eerder al geplaatst en een van hen is de volgende tegenstander van de Alkmaarders. Donderdagavond (20.45 uur) strijden Feyenoord en Vitesse om het laatste ticket. Zodoende is een van deze clubs ook de mogelijke volgende tegenstander.