Ons Frisia

Van Tessel en Westfriesland tot Noord-Friesland – Cultureel & Historisch

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Entertainment Nieuws Regionaal

Sluis Rustenburg nu hele week in gebruik

Een lang gekoesterde wens van de gemeente Opmeer om een doorvaarroute te kunnen creëren vanuit de eigen gemeente naar openbaar water over Koggenlands grondgebied is in vervulling gegaan.

Rustenburger sluis
Wethouder Carolien van de Pol (Koggenland).

Dinsdagmiddag 18 juli openden wethouder Carolien van de Pol van Koggenland en burgemeester Nijpels van Opmeer de bediening door 7 vrijwilligers door met het voormalige binnenslepertje Gerrie uit Opmeer zich te laten schutten. Het schuitje ligt normaal altijd bij de molen aan de Nieuweweg 2 in Opmeer achter de Berkmeerdijk.

Rustenburger sluis hele week open

Dankzij 7 vrijwilligers is de Rustenburger sluis nu ook door de week heen in gebruik. De betaalde vrijwilliger woont bij de sluis en werkt via het uitzendbureau ODV Maritim voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). De 7 vrijwilligers werken voor het Recreatischap Westfriesland.

De sluis is geschikt voor een doorvaardiepte van 2,40 m en op de drempel van de sluis 2,10 m. en is alleen voor de recreatievaart bestemd.Rustenburger sluis

De opening van de is van maandag tot en met vrijdag van 10-12 uur en van 14-17 uur. In het weekend van 10-19 uur.

Het Hoog Heemraadschap zorgt voor veilige dijken, droge voeten, sluisbeheer en werkt samen met de gemeenten en het Recreatieschap. Er zijn daardoor ook afspraken over gemaakt tussen de overheden onderling.

Gemeente Opmeer wacht op ondernemers voor haventje

Het Hoog Heemraadschap heeft er ook voor gezorgd dat de Wipbrug bij Opmeer het ook weer is gaan doen. De gemeente Opmeer heeft nog steeds de al lang gekoesterde wens om een haventje in te stellen, maar wacht daarvoor nog steeds op ondernemersinitiatief voor het opzetten en beheer van het haventje.

3 reacties

  1. Just a fast hello and also to thank you for discussing your ideas on this page. I wound up in your weblog right after researching physical fitness connected issues on Yahoo guess I lost track of what I had been performing! Anyway I’ll be back as soon as again inside the long run to verify out your blogposts down the road. Thanks!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *