Ons Frisia

Van Tessel en Westfriesland tot Noord-Friesland – Cultureel & Historisch

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Gemeente Nieuws

CAW stopt verwijderingsbijdrage grof afval tijdelijk

Vorige week meldden wij als Koggenland Nieuws de reactie van de partij Onafhankelijk Koggenland (OKe-partij) t.a.v. de consternatie over heffing ophalen grof vuil.

Als redactie hebben wij hierover navraag gedaan bij zowel de gemeente Koggenland als later bij de CAW (de HVC). De gemeente Koggenland verwijst naar het regionale samenwerkingsorgaan CAW.

Hendrik Stoker, voorzitter van het CAW-bestuur, reageerde op het artikel op Koggenland Nieuws:

“Eén van de milieudoelstellingen, landelijke verplichting en afspraak is 75% afvalscheiding in 2020. De CAW-gemeenten (Westfriesland) zoeken voortdurend naar mogelijkheden waardoor deze doelstellingen kunnen worden gerealiseerd. Naast bestaande maatregelen, zoals het inzamelen van plastic, blik en lege drinkpakken met behulp van de oranje bak, volgt de maatregel grof afval ophalen tegen het betalen van een bijdrage.

CAW-gemeenten stimuleren bewoners grof afval zelf weg te brengen

Naast het verruimen van de openingstijden van het afvalbrengstation en de aanhangwagenservice is dit  één van de maatregelen om te komen tot een toename van afvalscheiding. De CAW-gemeenten stimuleren hun inwoners hiermee om het grof afval naar het afvalbrengstation te brengen.verwijderingsbijdrage grof afvalz

Invoering verwijderingsbijdrage grof afval tijdelijk stopgezet

Het besluit om genoemde maatregelen in te gaan voeren, heeft het CAW-bestuur in december 2016 genomen. Nu wij als CAW-bestuur merken dat deze maatregel voor veel commotie zorgt, denken wij er goed aan te doen de voorbereiding voor het invoeren van deze maatregel tijdelijk stop te zetten. Eind september komen wij als bestuur samen om de maatregel en de uitvoering ervan verder te bespreken. Het uitgangspunt is toe werken naar die 75% afvalscheiding.”

Lees  ook :

Consternatie over heffing ophalen grof vuil

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *