Ons Frisia

Van Tessel en Westfriesland tot Noord-Friesland – Cultureel & Historisch

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Entertainment Nieuws

Nieuw cursusaanbod Dorpshuis De Brink Obdam

Dorpshuis De Brink is er opnieuw in geslaagd een gevarieerd aanbod aan cursussen voor u samen te stellen. Cursussen die eerder een succes bleken, worden herhaald en nieuwe cursussen zijn aan het aanbod toegevoegd. Het volgen van een proefles behoort ook komend jaar weer tot de mogelijkheden evenals het instromen in bestaande groepen.

Frans voor beginners

Een prachtige taal; een plezier om naar te luisteren maar vooral ook om te spreken. Gaat u binnenkort naar Frankrijk en wilt u de beginselen van de Franse taal beheersen? Paulien van Soest wil u graag inwijden in deze taal. Voor 12 lessen betaalt u € 85,-.

De lessen vinden plaats op woensdagavond van 19:00 tot 20:15 uur. De eerste cursusavond is op 17 januari.

Frans voor gevorderden

Deze cursus vindt op dinsdagavond van 19:30 tot 20:45 uur plaats. De les wordt gegeven door Gerry Klaver. Voor 12 lessen betaalt u € 85,-. De eerste les vindt plaats op dinsdag 9 januari.

Cursus tekenen/schilderen

Op donderdagavond van 19:30 tot 21:45 uur kunt u uw creatieve vaardigheden op een hoger niveau brengen onder de bezielende leiding van Frans Rosenhart. U kunt instromen bij de bestaande groep. Ervaring is niet nodig. Doe een seizoen mee en ervaar hoe leuk het is! Voor 12 lessen betaalt u slechts € 80,-. Deze groep gaat op donderdag 11 januari weer enthousiast van start.

Engels voor beginners

Op de donderdagochtend 18 januari gaat er, bij voldoende aanmeldingen, weer een cursus Engels voor beginners van start. De les wordt gegeven door Lucienne van Deelen en duurt van 10:30 tot 11:45 uur. Deze cursus omvat 12 lessen en de kosten bedragen € 85,-.

Engels voor gevorderden en vergevorderden

Spreekt u al een aardig mondje Engels, maar wilt u zich nóg beter kunnen uitdrukken in dé internationale taal? Dan zijn deze cursussen écht iets voor u! Op donderdagavond van 19:15 tot 20:30 uur geeft Lucienne van Deelen les aan gevorderden en van 20:30 tot 21:45 uur begeleidt zij de vergevorderden. Voor 12 lessen betaalt u € 85,-. Beide cursussen gaan op 18 januari van start.

Spaans

Isabelle Koopman is vakdocent voor de Spaanse cursussen. Zij geeft les aan cursisten op diverse niveaus:

Spaans6/conversatie op maandagavond van 18:45 tot 20:15 uur. Start 15 januari.

Op maandagavond van 20:15 tot 21.45 uur vindt het vervolg plaats op de beginnerscursus.

Spaans 5: dinsdagavond van 18:45 tot 20:15 uur. Start 16 januari.

Spaans 2: dinsdagavond van 20:15 tot 21:45 uur. Start 16 januari.

Voor 12 lessen betaalt u € 95,-.

In september gaat er weer een cursus Spaans voor beginners van start.

Voetreflexmassage

Het doel van deze cursus is om kennis te maken met voetreflexmassage en het ervaren van de heilzaamheid ervan. Na afloop kunt u een volledige voetreflexzonemassage geven. De cursus wordt begeleid door Marja Tames, voetreflextherapeut en spiritueel therapeut. Deze cursus gaat op maandagavond 12 maart van start en duurt van 19:30 tot 21: 30 uur. De kosten bedragen € 100,- voor 8 lessen. Een cursusmap en certificaat zijn bij de prijs inbegrepen.

Staan in je eigen kracht”

Met ingang van maandagavond 15 januari zal Marja Tames de boeiende cursus “Staan in je eigen kracht” begeleiden. Deze cursus heeft tot doel om te ontdekken hoe u in uw kracht kan komen en waar uw valkuilen liggen. De cursus beslaat 5 avonden van 19:30 tot 21:30 uur en kost € 85,-. De cursus kan alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen.

Tablet cursussen

Op vier woensdagmiddagen van 13:30 tot 16:00 uur zijn er weer tablet-cursussen voor beginners. De Android-cursus (o.a. Samsung) start op 17 januari. Op 14 februari volgt de I-pad cursus (Apple). U leert in overzichtelijke stappen de grondbeginselen van het werken met een tablet. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding. De kosten bedragen € 50,-.

Schrijfcafé voor vrouwen

Auteur Martin Bril zei ooit: “Als je niet weet wat je moet schrijven is dat het beste begin”.

Eens in de drie weken vindt op maandagochtend van 10:00 tot 12:00 uur het Schrijfcafé voor vrouwen plaats (zeven bijeenkomsten). Schrijven doe je vooral voor je plezier, om inspiratie op te doen en creativiteit te ontwikkelen. Het gaat daarbij niet om “goed” of ” mooi” schrijven, maar om schrijvend te ontdekken wat ruimte geeft, inspireert en raakt. Er wordt geschreven aan de hand van concrete, korte schrijfopdrachten en gewerkt met uiteenlopende bronnen, zoals intuïtie, tekstfragmenten, beelden en de natuur.

Alle bijeenkomsten staan op zichzelf en schrijfervaring is niet nodig. Het verlangen om te schrijven en nieuwsgierigheid zijn voldoende. Deze cursus start op maandag 15 januari en de kosten bedragen

120,-

Aanmelden voor de cursus(sen) van uw keuze kan via de website www.debrinkobdam.nl

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Carin Vagevuur; carin.vagevuur@debrinkobdam.nl

Astrid Karels; astrid.karels@debrinkobdam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *