Ons Frisia

Van Tessel en Westfriesland tot Noord-Friesland – Cultureel & Historisch

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nieuws Schagen Zorg

Oudere inwoners in beweging met “BeweegID box”

Ze zijn binnenkort te vinden bij ontmoetingsplekken en dagbestedingen: BeweegID boxen. In deze boxen zitten materialen en ideeën voor sport- en spelvormen. Zoals ballen, springtouwen, werpringen en kaarten met opdrachten. De oefeningen stimuleren oudere inwoners op een leuke en laagdrempelige manier om (meer) te gaan bewegen.

Gratis en gemakkelijk

Iedereen vindt het fijn om vitaal gezond te zijn en te blijven. En om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen leven. Met een sterk stijgende vergrijzing in het vooruitzicht kan bewegen een positieve rol spelen. Wethouder Sigge van der Veek: “We worden met z’n allen steeds ouder, maar niet altijd gezonder. Daarom helpen we graag de inwoners die al wat ouder zijn bij het bewegen. Hiervoor geven we BeweegID boxen cadeau aan ontmoetingsplekken en dagbestedingen waar oudere inwoners komen.”

Plezier met samen bewegen

Voor het gebruik van de BeweegID box worden de vrijwilligers en zorgmedewerkers van de locaties getraind door Team Sportservice. Tijdens de training op 9 en 14 maart worden de BeweegID boxen uitgedeeld voor de locaties. Er wordt met elkaar inspiratie opgedaan om met de box aan de slag te gaan. Hierna gaan de vrijwilligers en zorgmedewerkers aan de slag met de box op locatie. Oudere inwoners kunnen dan gezellig samen bewegen bij de ontmoetingsplekken en dagbestedingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *