de Westfries

Van Tessel tot Westfriesland – Cultureel & Historisch

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Rob van Doorn´s Moorden schieten tekort
Boeken Nieuws

Boeklancering nieuwe politieke thriller van Rob van Doorn vindt plaats in Haarlem

Obdam, 15 november 2022 – Al drie keer eerder lanceerde auteur Rob van Doorn zijn boeken bij de prachtige boekhandel De Vries in Haarlem aan de Gedempte Oude Gracht 27. Op 11 december a.s. om 16.30 uur, keert hij opnieuw terug naar zijn geboortestad om zijn nieuwste politieke thriller ‘Moorden schieten tekort’, dat onlangs verscheen bij Uitgeverij Doornwater, te lanceren bij zijn favoriete boekhandel.

Van Doorn wordt tijdens de lancering geïnterviewd, hij zal een stukje uit zijn nieuwe boek voordragen en uiteraard is er gelegenheid om ‘Moorden schieten te kort’ gesigneerd aan te schaffen. Ook dit keer verwacht de uitgever van het boek veel belangstelling. Wilt u aanwezig zijn bij deze feestelijke lancering? Stuur dan snel een aanmeldingsbericht naar vandewaterhanneke@gmail.com

Van Doorn staat bekend om zijn thrillers met een stevig politiek statement en daarin neemt de auteur en oud-wethouder ook in ‘Moorden schieten tekort’ geen blad voor de mond. De oplettende lezer zal zeker de aanklacht jegens het kabinet Rutte, voor wat betreft het vluchtelingenbeleid, opmerken. Vooral de scene waarbij het AZC in Ter Apel wordt aangevallen door rechts-radicale hooligans, laat weinig aan de verbeelding over.

Na zijn thrillerreeks over de Haarlemse wethouder Frits Halen, schreef Van Doorn ‘Moorden schieten tekort’, dat verhaalt over de Syrische Aiesha. Aiesha is getrouwd met een hooggeplaatste officier in het leger van Assad. Wanneer hij erachter komt dat zijn vrouw geheime informatie deelt met haar broer die deel uitmaakt van de opstandelingen tegen het regime, vermoordt hij haar broer. Wanneer hij ook Aiesha straft voor haar daden, komt daarbij haar zoontje om het leven.

Aiesha slaat op de vlucht en kan diverse keren ternauwernood uit de klauwen van haar haatdragende echtgenoot blijven. Ze komt, na vele ontberingen, in Ter Apel terecht waar ze de Groningse Geurt ontmoet. Is hun prille liefde opgewassen tegen alle haat en gevaar?

‘Moorden schieten tekort’ is een politieke thriller met een uiterst actueel thema.

Over de auteur

Hij is actief als interimmanager, consultant bedrijfsontwikkeling en management consultant bij uiteenlopende organisaties.

Rob van Doorn (1954) komt uit Haarlem, maar woont al vanaf 1996 in Amersfoort. Hij schreef een politieke thrillerreeks bestaande uit: ‘Haarlem Centraal’, ‘Onmenselijke mensen’ en ‘Vunzige spelletjes’ en het kinderboek ‘Ries en Roos’.

Boekinformatie

‘Moorden schieten tekort’ wordt uitgegeven door Uitgeverij Doornwater als circa 300 pagina’s tellende paperback. Het ISBN luidt 978-90-832770-35. De prijs bedraagt € 20,95.

Bestel via deze link : Moorden schieten tekort – Rob van Doorn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *