de Westfries

Van Tessel tot Westfriesland – Cultureel & Historisch

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Boeken Nieuws

Uitstekende sfeer en stevige vragen tijdens boeklancering nieuwe politieke thriller van Rob van Doorn

Obdam, 12 december 2022 – Het was in Haarlem een drukte van belang, afgelopen zondag. De kerstmarkt trok enorm veel publiek, maar ook bij het prachtige Boekhandel De Vries aan de Gedempte Oude Gracht was het gezellig vol. Daar lanceerde, om half vijf ’s middags, auteur Rob van Doorn zijn nieuwste politieke thriller ‘Moorden schieten tekort’, dat onlangs verscheen bij Uitgeverij Doornwater.

In een uiterst plezierige sfeer werd Van Doorn geïnterviewd door Hanneke van de Water van Uitgeverij Doornwater, waarbij met regelmaat een leuke wisselwerking met het geïnteresseerde publiek ontstond. Van Doorn ging uitgebreid in op inhoudelijke vragen over zijn boek dat, net als zijn vorige boeken, een politiek statement bevat.

Van Doorn staat bekend om zijn thrillers met een stevig politiek statement en daarin neemt de auteur en oud-wethouder ook in ‘Moorden schieten tekort’ geen blad voor de mond. De oplettende lezer zal zeker de aanklacht jegens het kabinet Rutte, voor wat betreft het vluchtelingenbeleid, opmerken. Vooral de scene waarbij het AZC in Ter Apel wordt aangevallen door rechts-radicale hooligans, laat weinig aan de verbeelding over.

‘Moorden schieten tekort’ verhaalt over de Syrische Aiesha. Aiesha is getrouwd met een hooggeplaatste officier in het leger van Assad. Wanneer hij erachter komt dat zijn vrouw geheime informatie deelt met haar broer die deel uitmaakt van de opstandelingen tegen het regime, vermoordt hij haar broer. Wanneer hij ook Aiesha straft voor haar daden, komt daarbij haar zoontje om het leven.

Aiesha slaat op de vlucht en kan diverse keren ternauwernood uit de klauwen van haar haatdragende echtgenoot blijven. Ze komt, na vele ontberingen, in Ter Apel terecht waar ze de Groningse Geurt ontmoet. Is hun prille liefde opgewassen tegen alle haat en gevaar? U leest het in ‘Moorden schieten tekort’.

Bestel via deze link : Moorden schieten tekort – Rob van Doorn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *