Frisia

Van Tessel en Westfriesland tot Noord-Friesland – Cultureel & Historisch

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Project Lijsbeth Tijs in Berkhout
Koggenland Nieuws

30 nieuwe woningen in Berkhout

Op woensdag 18 januari hebben wethouder Rosalien van Dolder en directeur Piet Jan Ooms van Ooms Bouw & Ontwikkeling een overeenkomst getekend voor de realisatie van 24 koopwoningen en 6 sociale huurwoningen in het project Lijsbeth Tijs fase 3 in Berkhout.

De koopwoningen worden in opdracht van de gemeente gerealiseerd in diverse prijscategorieën, variërend van 10 starterswoningen vanaf € 200.000 (vrij op naam) tot levensloopbestendige woningen en twee-onder-één-kapwoningen in de vrije sector. De verkoop en bouw start binnenkort.

Met de realisatie van de derde fase wordt het plan Lijsbeth Tijs afgerond, tot genoegen van wethouder Van Dolder. ‘Er is veel vraag naar woningen in de dorpen. Ruim 800 mensen zijn bij de gemeente Koggenland ingeschreven als woningzoekende voor een koopwoning of kavel in Berkhout. Door de toenemende vraag naar woningen in de steden is het beeld ontstaan dat er in de dorpen minder woningzoekenden zijn, maar niets is minder waar. Ik ben blij dat wij als gemeente met de verschillende woningbouwprojecten in al onze dorpen kunnen bijdragen aan extra woningen in Koggenland. Het is van groot belang om ook te bouwen in de kleinere dorpen zoals Berkhout. Dit houdt de dorpen levendig en vitaal, zorgt ervoor dat de basisschool kan blijven bestaan en de verenigingen blijven floreren.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *