Ons Frisia

Van Tessel en Westfriesland tot Noord-Friesland – Cultureel & Historisch

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Heerhugowaard

Gemeente Dijk en Waard opent Sociaal Plein in De Binding in Zuid-Scharwoude

Het Sociaal Plein van gemeente Dijk en Waard biedt praktische en laagdrempelige ondersteuning in het dagelijks leven. Naast de vrije inloop bij Het Sociaal Plein in het gemeentehuis in Heerhugowaard, opent vanaf dinsdag 29 augustus een Sociaal Plein in De Binding in Zuid-Scharwoude.

Het Sociaal Plein

Het Sociaal Plein is er voor iedereen, van jong tot oud. Inwoners van de gemeente Dijk en Waard zijn van harte welkom als zij vragen hebben over bijvoorbeeld financiën, zich eenzaam voelen, moeite hebben met het invullen van formulieren of als de zorg voor een naaste te zwaar wordt.

De gespecialiseerde medewerkers luisteren naar de vraag en beoordelen samen met de inwoner wat er nodig is en hoe dit geregeld kan worden. Daarbij wordt besproken wat men zelf kan doen en welke mogelijkheden er eventueel zijn in het netwerk van de inwoner. Denk aan familie, vrienden en kennissen. 85 procent van de vragen kan direct worden opgelost. Als het nodig is, wordt er een doorverwijzing gemaakt naar instanties of organisaties die verder kunnen helpen.

Openingstijden en locaties

Het Sociaal Plein De Binding 

Bosgroet 12

1722 KA Zuid-Scharwoude

Vanaf dinsdag 29 augustus iedere dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur

Het Sociaal Plein gemeentehuis Heerhugowaard

Parelhof 1

1703 EZ Heerhugowaard 

Maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur

Een afspraak maken is niet nodig, inwoners zijn van harte welkom.

Meer informatie

Op www.hetsociaalplein.nl is ook veel informatie te vinden over zorg, jeugd, Wmo, ondersteuning en welzijn. Ook staan er doorverwijzingen naar organisaties en instanties die kunnen helpen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *